Politie bevestigt 22 doden bij concert Ariana Grande Manchester

Explosie direct na afloop van het concert

Direct na afloop van de Ariana Grandes show in Manchester is gisteravond een explosief afgegaan. Volgens de politie in Greater Manchester zijn 22 doden en 59 gewonden gevallen. Onder de doden zijn kinderen, maar ook de aanslagpleger zelf. De politie gaat uit van een zelfmoordactie. Over de identiteit van de dader is nog niets bekend.

De explosie vond direct nadat Ariana het podium verliet plaats en het gebouw schudde op zijn grondvesten, volgens een ooggetuige bij de BBC. Er onstond direct grote paniek, zoals te zien is op deze video. In eerste instantie was sprake van een explosie in de zaal, later van de foyer. Het Twitter-account van de Manchester Arena laat weten dat de explosie plaatsvond buiten het gebouw, op een publieke ruimte. De Engelse krant The Guardian houdt een liveblog bij, met onder andere een opsomming van bevestigde feiten.

Ariana Grande is zeer populair bij vooral jonge meisjes, die alleen al haar hit 'Side To Side' bijna 500 miljoen keer afspeelden op Spotify. De zangeres zelf is ongedeerd. Een paar uur na de knal twitterde ze 'gebroken' te zijn door de aanslag. Ook rapper BIA, die het voorprogramma verzorgde, meldt via Twitter 'ok' te zijn. De 23-jarige zangeres is bezig met haar Dangerous Woman tour, die een week geleden Amsterdam aandeed voor twee shows in ZiggoDome. Bronnen melden aan TMZ dat die tour voorlopig wordt opgeschort. Haar show in Londen van komende donderdag gaat niet door en voorlopig zal ze de shows in België, Polen, Duitsland en Zwitserland niet doen. 

De Manchester Arena is een van de grootste indoor concertzalen van Engeland, met een capaciteit van 21.000 bezoekers. De zaal ligt ten noorden van het stadscentrum, in de buurt van het Manchester Victoria station. Het station is direct na het incident ontruimd. In een park aan de andere kant van het station werd een paar uur na de aanslag een verdacht object tot ontploffen gebracht, maar het bleek uiteindelijk om iets onschuldigs te gaan.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12