Altın Gün en Satori geboekt door Coachella

Twee Nederlandse acts op Amerikaans megafestival

Vannacht maakte het Amerikaanse megafestival Coachella zijn line-up bekend. Onder de grote headliners Rage Against The Machine, Frank Ocean en Travis Scott valt er in die lappendeken aan namen heel wat moois te ontdekken, waaronder… twee Nederlandse acts. Zowel de Nederlands-Turkse psychfolkband Altın Gün als de Nijmeegse dj.producer Satori spelen zondag 12 en 19 april (het festival vindt twee weekenden achter elkaar plaats) op Coachella.

Vooral Altın Gün heeft de afgelopen periode enorm veel internationaal succes: in november werden ze al genomineerd voor een Grammy, ze gingen in oktober door de US op tour als voorprogramma van Tame Impala en werden door King Gizzard & The Lizard Wizard naar Australië gehaald. In thuisland Nederland gaat het ook goed: we nomineerden hun laatste plaat Gece voor de 3voor12 Award en de band speelt later deze maand op Eurosonic Noorderslag.

Ook de producer/dj Satori timmert al langer aan de weg in het buitenland, dit najaar deed hij een grotendeels uitverkochte clubtour langs Istanbul, Londen en Parijs. In 2016 speelde hij al eens op Coachella, in 2017 riepen we hem uit tot 12van3voor12, datzelfde jaar bracht hij een album uit via het Britse label Crosstown Rebels van Damian Lazarus en hij is een graag geziene gast op DGTL.

En voor de oplettende lezer: onderaan de poster staat ook nog kunstenaar Kiki van Eijk van studio Kiki & Joost, die kunstinstallaties zal verzorgen op Coachella. En naast Thom Yorke op het podium staat natuurlijk altijd de visueel artiest Tarik Barri, ook een Nederlander. 

Kijk hier de co-hostuitzending van Altin Gun in 3voor12 Radio en hier de Satori-sessie in de 3FM Livebox.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12