Satori wil niet meedoen aan het Game of Thrones DJ-spel

Nijmeegse dj/producer deelt zijn favoriete tracks in aanloop naar DGTL

De Nijmeegse dj/producer Satori heeft het er maar druk mee: zijn bezwerende live-elektronica met invloeden uit het Midden-Oosten brengt hij dit weekend naar het Amsterdamse festival DGTL, maar hij heeft ook zijn eigen zomerresidency gekregen in de club Cirque du Soleil op Ibiza. ‘Ik ben niet zo van de dj-cultuur die op Ibiza nog eens wordt versterkt’, vertelt hij in 3voor12 Radio. ‘Ik wil helemaal niet meespelen met dat Game of Thrones dj-spel. Dus heb ik een jaar nagedacht hoe we dit een invalshoek kunnen geven waar ik achter sta, en gaan alleen maar bands en live-acts programmeren.’ In de DJ Shortlist vertelt hij over zijn favoriete tracks.

De droomboeking op je clubavond: Tinariwen - Walla Illa
Tinariwen is een van mijn helden. Op esthetisch vlak ligt hun muziek zo dichtbij elektronische muziek, qua ritme, qua repetitie. Als we met de avond op het niveau kunnen komen dat Tinariwen er kan spelen, dan…heb ik het wel daar waar ik het hebben wil.

De plaat van je meest bijzondere dansvloermoment van het jaar: Satori – Ahmed Dance
Voor mijn eigen Maktub-show hebben we Ahmed, een Syrische vluchteling en danser, gefilmd. Hij heeft een bijzonder verhaal: ISIS wilde letterlijk zijn hoofd afhakken omdat hij danser is. Precies op de plek waar ze zijn hoofd wilden afhakken heeft hij een tatoeage met de tekst Dance or Die laten tatoeëren. Voor zijn choreografie heb ik een nummer geschreven.

De eigen remix die je graag speelt: Unders - Syria (Satori Remix)
De track is twee jaar geleden uitgekomen en eigenlijk mijn grootste hit, als ik dat zo mag noemen. Mensen komen wel een beetje voor het Syria-moment. Ik speel hem live wel op een andere manier, en dat is precies waarom ik zo gepassioneerd ben over livesets.

De act die je graag op DGTL wil zien: Coldcut - Walk A Mile In My Shoes (Henrik Schwarz remix)
Henrik Schwarz, omdat hij voor mij altijd een legende en een voorbeeld blijft. Wat ik van hem heb geleerd is hoe hij met zijn drums omgaat. Hij weet het zo dynamische te maken, uit elkaar te trekken, te “distorten”, hij weet het heel klein te houden als het moet. Zijn muziek is heel melodieus, maar zijn drums zijn bijna techno. Daardoor kan hij voor een paar duizend man spelen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12