ESNS19: Ronnie Flex laat de groei sinds New Wave zien

Junioren en senioren omarmen kersverse Popprijswinnaar

Hij draagt hem op aan zijn laatst doodgeschoten vriend Feis, zijn vers gewonnen Popprijs. En hij bedankt God op de eerste plaats - of wacht, ook op de eerste plaats zijn dochtertje die zijn leven zo veel chiller heeft gemaakt. En, en en. Alleen al in zijn bedankwoordje geeft Ronnie Flex een blik in de eindeloze stroom ideeën en gedachten die hem soms laten struikelen over zijn woorden. Zo anders is het als hij begint te zingen. Hit na hit, en vooral gestroomlijnde ideeën die hij perfect heeft weten te kneden en vormen tot een geluid waar inmiddels heel Nederland hem van kent. Hij is nog steeds niet de beste zanger. Maar hey, je hoeft ook geen goed handschrift te hebben om een goede schrijver te zijn. Ooit leek het nog een dom idee dat ie met een liveband ging spelen: inmiddels is hij met Deuxperience de leukste hiphop liveact van Nederland.

Maar vertel even, toen met New Wave werd Ronnie Flex nog overladen met boegeroep en liepen mensen boos weg. Hoe zat dat nu dan?
Een enkele man met opgerolde mouwen mompelde de B van boe. Maar eigenlijk vindt de hele zaal het nu meer dan verdiend. Waar een paar jaar geleden nog echt een generatieding leek, staan nu tot het eind toe kids en vijftigers een wedstrijdje te doen wie harder kan zingen. Bij ‘Omarm me’ winnen de senioren toch echt.

En volgend jaar, wie moet hem dan winnen?
Het zou mooi zijn als het de Spinvis, The Ex, of zelfs Eboman of Arling & Cameron van 2019 wordt. Daar zijn we wel weer klaar voor toch?

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12