3voor12 Overijssel

Lucky Chops blaast het dak er af in uitverkocht Metropool

Te gekke show met Rilan and the Bombardiers als support

Tekst: Myrthe Veenstra.

Het voorprogramma van de avond wordt verzorgd door Rilan and the Bombardiers. Hij heeft de eer om de zaal op te warmen. Alhoewel, opwarmen is niet echt nodig. Het is deze woensdagavond bloedheet en stampvol in de in de Jupiler stage. Rilan speelt een aantal akoestische nummers en hoewel het goede muziek is dat ook wel past bij wat er straks volgt, blijft het rumoerig in de zaal. Hij heeft een fijne stem en speelt een aantal lekkere nummers soul, pop, balads.

Zo rond half tien begint het publiek langzaam een beetje onrustig te worden. Maar Lucky Chops doet niets overhaast. Als ze enthousiast het podium betreden vindt de zaal het al lang best. Vol energie trappen ze de show af. De heren springen fanatiek in het rond en vliegen van links naar rechts over het podium. De microfoon op de Tuba van Raphael Buyo moet vanwege al het springen en dansen zelfs meerdere keren opnieuw bevestigd worden, met driedubbele tape nog wel. Ook de basklarinet van Dare Behroozi lijkt even het loodje te leggen, maar onder luid gejoel wordt hij ter plekke op het podium weer opgelapt. En weer door. Terwijl eigen nummers worden afgewisseld met covers wordt er in de zaal zelfs een polonaise gelopen. Af en toe is er tussen al het blaasgeweld ook tijd voor een moment van rust. Tijdens ‘Stand By Me’ laten ze het aan het publiek over. Er wordt hard meegezongen, een bijzonder moment.

Dankbaar zijn de mannen van Lucky Chops dat ze kunnen doen wat ze leuk vinden voor zulke volle zalen over de hele wereld. Dit wordt meerdere keren benadrukt en je ziet de heren zichtbaar genieten. Na ruim een uur en een kwartier heeft het publiek er nog steeds geen genoeg van, dus Lucky Chops gooit er nog een paar covers tegenaan. Vooral ‘Danza Kuduro’ doet het goed. Wel jammer dat het zo afgeladen vol is dat er amper plaats is om te dansen.

 

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12