ESNS20: Blanks is het populairste jongetje van de klas

Maar wil het liefst thuis achter zijn computer zitten

Some things look better in film., dat is de formule waar de Groningse Blanks de afgelopen jaren een grote schare fans mee verzamelde. Op een ludieke manier lekkere popnummertjes coveren voor een grote schare volgers, en daar later ook eigen werk aan toevoegen. Op internet werkt het als een trein, maar al snel wordt duidelijk dat toffe video's maken wat anders is dan een zaal platspelen. Niet dat de man geen leuke liedjes heeft of zich niet inzet, maar meer dan een 'wel leuk' zit er er vanavond niet in. De band mist pit en speelt vooral erg braaf. De nummers missen inhoud en worden opgevuld door vele oh oh ooh's. Blanks probeert dit op te vangen door ook enkele covers te spelen, maar kiest daar niet altijd de beste nummers voor uit. Zo voelt zijn uitvoering van Bad Guy van Billie Eilish erg misplaatst. Blanks is namelijk alles behalve een bad guy. Blanks is de populairste jongen uit de klas die alle meisjes versierd met zijn looks

Tijd voor bijles?
Een korte sessie met een bandcoach is misschien niet verkeerd. En misschien moet er daarnaast wat minder met de telefoon gespeeld worden. Die neiging schijnt moeilijk te onderdrukken te zijn, gezien Blanks bij gebrek aan zijn eigen telefoon besluit die van een fan te gebruiken. 

Zou hij met je dochter op date mogen?
Dat zou geen enkel probleem moeten zijn. Wat namelijk wel als een paal boven water staat is de enorme gunfactor die de Groninger in huis heeft. Dat zijn show vooral blanco aanvoelt is niet vreemd als je bedenkt dat de man een jaar geleden nog nooit op een podium had gestaan. De lege bladzijde is er, het is nu zaak om die vol te schrijven en de 'blanks' in te vullen. 

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12