Charlie & The Lesbians laten je manisch dansen op hun eerste single

Pas op: de punksensatie gaat je comfortzone helemaal kapotmaken op de Popronde

Er is geen show waar Charlie Hoeben halverwege niet spastisch kronkelend op de grond ligt, halfnaakt in het publiek duikt en zijn zweterige lichaam tegen je aan duwt: ja, de Tilburgs-Eindhovense punksensatie Charlie & The Lesbians maakt je comfortzone graag helemaal kapot. Dit najaar tourt de band mee met de Popronde (je bent gewaarschuwd), kijk nu de video voor de eerste single van hun aanstaande EP: ‘Lucifer’.

Het liedje gaat inderdaad over manisch dansen, bezeten door Lucifer, zegt frontman Charlie Hoeben. ‘In de clip zie je hoe Lucifer zelf eenzaam en opgesloten is. Er rust een soort vloek op hem.’ Maar goed, je kunt het liedje ook best op zijn optredens betrekken. ‘Aan bijna elk optreden hou ik wel wat verwondingen over. Meestal gaat het om krassen op m’n rug, het ligt ook een beetje aan hoeveel mensen er glas op de grond gooien. Dat hoort bij het vak, hè?’

De bandnaam spreekt redelijk voor zich, zegt Charlie: ‘Er zitten er twee lesbiennes in de band en ook gitarist Mees transformeert op het podium, inclusief lippenstift en eyeliner.’ Hun voorbeelden? De protopunk van MC5, horror-rock ’n roll van The Cramps, The Damned en Dead Boys uit de jaren zeventig naast hedendaagse garage-acts als Ty Segall en Together Pangea. Hun EP The Lost Boy verschijnt op 8 september en is geproduceerd door Ernst-Jan van Doorn van Mozes and the Firstborn. Ze presenteren de EP 9 september in De Sociale Dienst in Eindhoven en spelen dit najaar op de Popronde. 

Meer Popronde? Check hier onze Popronde-talenten. Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12