Amber Arcades is verliefd op het idee van dit liedje

En wij zijn verliefd op het nieuwe liedje

Soms ben je niet eens zozeer verliefd op een persoon, maar meer op het idee dat jij van die persoon hebt gevormd. Hij zal wel razend slim zijn, hij drinkt zijn koffie verkeerd ongetwijfeld met drie klontjes suiker en hij houdt net zoveel van Richard Linklater-films als jijzelf. Ik zeg maar iets. Om er vervolgens achter te komen dat dat idee helemaal niet overeen komt met de realiteit (eigenlijk gaat hij liever naar De Lego Batman film, zul je altijd zien). Juist daarom is het zo eng om mensen echt te leren kennen. En als je dan het hazenpad kiest omdat de werkelijkheid toch wat minder perfect is, dan kun je niet echt zeggen dat je het wel echt hebt geprobeerd. Toch?

Precies over dat idee gaat de prachtig voortslepende nieuwe ballad ‘Can’t Say That We Tried’ van Amber Arcades. De zangeres uit Utrecht viel vorig jaar al internationaal op met het album Fading Lines dat was geproduceerd door Ben Greenberg (Beach Fossils). De producer uit New York zat ook weer achter de knoppen voor haar nieuwe EP Canonball, die in juni verschijnt. Na single ‘It Changes’ is dit het tweede liedje dat we horen van die EP. In 3voor12 Radio vertelde ze er meer over, en vertelde ze meteen even hoe het is om met Grandaddy te touren en het eerste wat je denkt nadat je voor 3000 man speelt en het podium af loopt. 'Ik heb honger!'

Onlangs bespraken we samen met Amber Arcades de verkiezingsuitslag, en rond haar debuutalbum deden we ook een uitgebreid interview.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12