Oscar and the Wolf viert met nieuwe single de treurnis van de nacht

Deze zomer een nieuwe EP via Neon Gold en 29 september het album Infinity

Destructief de nacht in, maar dan ook écht destructief: Max Colombie van Oscar and the Wolf vertelde al eens hoezeer hij het nachtleven koestert, hoe graag hij over de dansvloer zwiert als een buitenaards wezen in een glitterjasje, en met hoeveel liefde hij kijkt hoe ver je kunt gaan zonder te slapen. ‘Zeker als je een onbereikbare verliefdheid koestert, dan wil je jezelf vernietigen op de dansvloer. Het is als een ventilator waar je je vinger door wilt steken, als die afgrond waar je voor staat en je even nerveus wordt van de gedachte dat je kunt springen.’

Dat gevoel spreekt ook uit de nieuwe single ‘Breathing’ – de meest mellow en sensuele nu-disco die je je maar kunt voorstellen – en de bijbehorende clip: het is een viering van de treurnis voor nachtdieren, zegt Colombie over de single. Hij transformeert in een buitenaards glitterwezen dat op een onbekende planeet zijn nieuwe liedje zuchtzingt. 

Deze zomer verschijnt er een EP van Oscar and the Wolf via het label Neon Gold, op 29 september verschijnt het nieuwe album Infinity. De Belgische band is headliner op Down The Rabbit Hole.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12