ESNS19: We hebben meer vrouwen nodig zoals Latifah

Rapper is keihard en kwetsbaar, sexy en stoer

We hebben meer vrouwen in de rapgame nodig zoals Latifah. Veel meer. Echt waar. Ze is hyperspontaan. ‘IEEEEE’, gilt ze, omdat ze had verwacht dat niemand zou bewegen op haar muziek. Ze meent het echt, de jonge Amsterdamse die ooit opkwam in het kielzog van Esko en Josylvio en binnenkort bij Top Notch een plaat moet uitbrengen. De refreinen in haar smeulende r&b-songs laat ze aan de backing tape over en haar afrotrap-hit ‘J’ai Déconné’ is een beetje flauw, maar wanneer ze dan begint te rappen, rapt ze ook echt fel en scherp. Ze is superstoer, en tegelijkertijd toont ze zich kwetsbaar en onzeker. Ze schaamt ze zich er niet voor om bronstig over seks te zingen, en wil tegelijkertijd vrouwen empoweren. ‘Non stop moet je op je money en je succes blijven, dames!’

Vorig jaar cancelde ze last-minute Noorderslag, toch?
Klopt ja, toen was ze kennelijk nogal zenuwachtig voor het optreden. Nog steeds zie je dat wel een beetje aan haar, maar dat is helemaal nergens voor nodig. ‘Gewaarschuwd’ legt ze stil omdat ze er te geëmotioneerd van wordt, om hem a capella verder te doen. En daarna trekt ze spontaan een al even zenuwachtig meisje het podium op om mee te zingen. Eerst durft ze niet, uiteindelijk pakt ze toch de microfoon en nailt ze een verse.

Je klinkt mega-enthousiast.
Ben ik ook. Nee, de show staat nog niet zoals je zou willen, maar Latifah heeft alles waar je op hoopt: tunes, charme en een eigen flow.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12