BKS18: Bedouine tovert Three om tot intieme huiskamer

Maar een stel luidruchtige partycrashers gooien roet in het eten

De ontgroening van podium Three is voor rekening van de Syrische Azniv Korkejian, ofwel Bedouine, vernoemd naar de nomaden uit de Arabische woestijn. Een artiestennaam die haar overigens op het lijf geschreven is. Ze is geboren in Aleppo, en via Korkejian, Boston en Houston naar Los Angeles verhuisd waar haar muziekcarrière is ontsproten. Een carrière die tot nu toe één wonderschone sixties folkplaat telt. En nu staat ze hier, de elegantie zelve en voor het eerst in Nederland. De rook streelt haar krullen, haar jurk wuift om haar enkels. 

Elk podium waar ze op staat wil ze zich eigen maken. Met een rozenslinger om haar microfoonstandaard, een blauw vogeltje aan haar gitaarstandaard en een kaars op een tafel, voelt ze zich meer thuis: haar eigen bubbeltje van veiligheid. Ze heeft zelfs een eigen beker meegenomen. In combinatie met haar sixties retrofolk en subtiele, kabbelende nummers zou dit de ideale setting moeten zijn. Maar niets is minder waar: door het luidruchtige, nog frisse publiek klopt deze omgeving namelijk nét niet. Alsof we zijn uitgenodigd voor een avondje filosoferen bij kaarslicht met een glas rode wijn, maar alles is uitgegroeid tot een soort project X. Iets dat ook haar niet ontgaat: met een demonstratieve ‘this song is called ‘Nice and Quiet’’ komt er kort een frons op haar serene gezicht. Het is te hopen dat haar tweede bezoek aan Nederland in een knus café plaatsvindt. 

HET MOMENT:
Maar kletskous Bedouine kan er zelf ook wat van. Ze is al bezig met haar tweede album, waar ze ons even een nieuw pareltje van wil laten horen. Zo nieuw dat ze nog geen titel heeft. Wij mogen kiezen. De suggesties: My Daisy, Swans, Tonight, Quiet Tonight en Alone Tonight. Wordt vervolgd! 

Volg Best Kept Secret op de voet in het dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12