3voor12 Tilburg

Paaspop 2017: Theo’s krijgen waardig afscheid

Zeer geëmotioneerd publiek zendt conciërges naar de eeuwige jachtvelden

De laatste dag van Paaspop begon met een minder leuke gebeurtenis. Namelijk de begrafenis van De Theo’s. De conciërges van Paaspop die het festival al acht jaar in goede banen leidden door lampjes te vervangen, gitaren op te meten en hier en daar afval oprapen, zijn niet langer met ons.

Of ze gemist zullen worden is de grote vraag, want de Loco Royale is amper gevuld bij aanvang van de dienst. De pastoor waggelt door de tent om mensen naar voren te krijgen en poogt de zitplaatsen vol te krijgen. Dat lukt uiteindelijk wel. Ondersteund door de uit Spanje ingevlogen artiest Danny de la Dyro (?) die onder andere YMCA in een eigen jasje steekt ter ere van de overledenen. Dan wordt het natuurlijk THEO. Het publiek doet gezellig mee en er wordt gezongen, gelachen, gehuild en bier gedronken.

Zo hadden de Theo’s het gewild. En ze worden op het einde dan ook knallend het hiernamaals ingezonden. Letterlijk: met drie vuurpijlen. De tijd zal leren of Paaspop voort kan bestaan zonder de zo geliefde conciërges. Grote kans dat ze volgend jaar gewoon weer aanwezig zijn, maar dan wel gereïncarneerd als krokodil, lama en parasiet.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12