ESNS19: For I Am King voedt hoop op meer zware muziek op Noorderslag

Inclusief Teleac-cursus metalhoorns

Laat jullie hoorns eens zien?', vraagt zangeres Alma Alizadeh van For I Am King beleefd. 'Zeker, de punthoorns' en ze steekt haar hand zelf nog even in de lucht om het voor te doen. Logisch ook dat ze het even aanpakt als een Teleac metalcursus. Het voelt ook wat gek, zo in de bovenzaal terwijl je onder een laag systeemplafond op vloerbedekking staat te kijken naar hun snoeiharde metal. Twee albums heeft de band inmiddels uit, beide op een Duits label. De markt is daar ook wel een stuk groter dan in Nederland, al is de band jong genoeg om nog goed wat rondjes hier te maken. Zo vriendelijk als de zangeres tussen haar nummers praat, zo beestachtig gaat ze tekeer als ze grunt. Terwijl de kicks als een machinegeweer ratelen, het gebeuk meer dan eens eindigt in een classic dubbele gitaarsolo en de halve band met een voetje op de monitoren staat, schreeuwt zij bijna haar bril van het hoofd. Ondertussen moedigt ze ook vriendelijk de circlepit aan die vooraan ontstaat. ‘Blijven gaan, yes yes’. Het is helemaal niet nodig. De band perst genoeg energie de zaal in om het vuur nog een paar uur te laten branden.

Dat klinkt allemaal als death metal uit het boekje
Ja, maar toch houden die melodieën die de gitaristen telkens weer creëren het fris. Alsof er iedere keer weer iets opbloeit in al dat geweld en teksten over bijvoorbeeld dierenjacht.

En waar kunnen de fans hierna nog heen op Noorderslag?
Dat wordt toch lastig. De zware metalen zijn dit jaar, en eigenlijk al veel langer, ondervertegenwoordigd op Noorderslag. Shows als deze laten zien dat het publiek in elk geval klaar is voor een flinke slag in die hoek.

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12