3voor12 Tilburg

Paceshifters houden het op een grote manier klein

Overijsselse rockers trappen hun clubtour in Cul de Sac af

Tilburg werd donderdagavond verrast door een band van internationale faam. Alhoewel Paceshifters gewoon uit het oer-Hollandse, Overijsselse Wijhe komt, weet de band steeds vaker zijn weg buiten de landsgrenzen te vinden.

De zaal van de Cul de Sac voelt krapper dan ooit. Voor de bandleden is deze zaal waarschijnlijk ook kleiner dan ze gewend zijn na optredens op onder andere Pinkpop, de Zwarte Cross en het Poolse Woodstock. Na een wat rustige kennismaking, schreeuwt frontzanger Seb Dokman: "Mocht het te hard gaan, we hebben oordoppen. Wie wil?" Een dame uit het publiek steekt haar hand op en ze krijgt waar ze om vraagt: Seb gooit een hand met oordoppen haar richting uit. Ze zal ze nodig hebben, want met Draw A Blank wordt een van de stevigere én bekendere nummers gespeeld. Het begint met een stevig riff en meteen valt op hoe strak alles klinkt. Wat helpt is de afstemming tussen de gitarist en de bassist die elkaar feilloos aanvoelen en dat halfnaakte beest dat achter de drumkit zit.

Naast goed spelen kunnen ze alledrie ook goed zingen. Daar maken ze dan ook volop gebruik van met schone harmonie vermengd met harde, vunzige rock ’n roll als resultaat. Die hardheid wordt versterkt door die drummer. Na een paar nummers wordt dat beest losgelaten. Hij drumt een solo die spontaan medelijden wekt voor het drumstel, maar het wekt voornamelijk een applaus op dat bijna net zo hard gaat als de solo zelf.

En net als je denkt dat het drietal niet nog ruiger kan, gebeurt het alsnog. De zanger springt in de lucht, de drummer laat zijn stokken vliegen en de bassist begint zijn materieel als slaginstrument te gebruiken. Als slotstuk wordt dé grootste single gespeeld: Drones. Na een vriendelijk bedankje, lopen de mannen van het podium de mensenmassa in. Daarmee laat de band één van hun grote kwaliteiten zien. De mannen hebben op grote festivals gestaan en met grootheden gewerkt, maar toch blijven ze heel dichtbij, ze blijven aanspreekbaar.

N.B. Foto's van de avond zelf volgen spoedig

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12