3voor12 Den Haag

Tourverslag: Alcuna Wilds

Overzees avontuur in The UK

De Brits/Nederlandse band Alcuna Wilds is net terug van een 5-daagse tour door het Verenigd Koninkrijk. Vijf man sterk, met hun nieuwste EP Murmuration Season en een berg aan instrumenten, stak de band het kanaal over. 

Voor gitarist Pete en zangeres/toetsenist Nadja, de two Brits abroad, was het de thuiskomst waar ze naar uitkeken. Voor bassist/toetsenist Jordy en geluidsman Stefan was de roadtrip een eerste ontmoeting met het land, haar podia én haar inwoners. Kersverse drummer Simon kende alleen de straten van Bristol door een eerdere trip.

In Stourbridge, West Midlands verzorgde de band het voorprogramma van de Britse rock band Thought Forms, een gevestigde naam in de alternatieve scene van het Verenigd Koninkrijk.

Voor Pete was de drukbezochte show in Bath een warm welkom terug in de stad waar hij opgroeide. Bij toeval kruiste Alcuna Wilds haar paden met de eveneens Utrechtse band Stillwave.

De grand finale voor Alcuna Wilds was de headline show in de toonaangevende Notting Hill Arts Club in London. De club staat bekend om haar sterke positie in de Engelse scene én promotie van nieuw talent.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12