PP19: Bazart verwaait al met een briesje

Eefje de Visser redt Belgische band

Poe poe, nou nou, wat een wind, hè? Of nou ja, na de apocalyptische weersvoorspellingen valt dat briesje in Landgraaf alleszins mee. Al bij mainstage-opener Bazart breekt het zonnetje door en mag het roze windjack uit. ‘Ons haar is duidelijk niet gemaakt voor deze wind,’ grinnikt frontman Mathieu Terryn van de Belgische band dan nog terwijl zijn lokken heen en weer fladderen.

Dat is natuurlijk onzin: Bazart maakt muziek voor de windmachine. In navolging van Oscar and the Wolf (met wie ze de manager delen) maken ze synthpop die niet zozeer mikt op extase, maar op smachtende melancholie. Het nummer ‘Goud’ uit 2015 werd de allergrootste Vlaamse hit ooit en bleef 45 weken achtereenvolgens in de top-10 van de Belgische Ultratop plakken. Met het tweede album (simpelweg 2 getiteld) mikken ze nog net wat meer op R&B, hoewel je ook knipoogjes naar die laatste Tame Impala-plaat kunt ontwaren.

Helaas valt er van alles aan te merken op Bazart. Allereerst is Terryn nogal slecht bij stem, hij zingt vlak en saaitjes. En dan die draken van teksten, vol basisschoolrijmelarij. Echt waar, in de nieuwe hit ‘Grip (Omarm Me)’ durft hij ‘we hebben zeeën van tijd’ te laten rijmen op ‘ik raak je nooit meer kwijt’. Impact hebben die teksten wel, en dan vooral het schmierende ‘Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel’ in hitsingle ‘Goud’. Er moeten tientallen Belgen rondlopen die die zin in inkt op hun huid hebben laten vereeuwigen. Buiten die twee singles verwaait het optreden compleet.

HET MOMENT
Of nou ja, Eefje de Visser is meegekomen voor het duet ’Onder Ons’. Het nummer klinkt subtieler, met een wat minder logge tekst en die fladderende melodieën die we van haar kennen. Wanneer haar stem vervlecht met de zijne, krijgt Bazart toch even vleugels.

Check hier een deel van de set van Bazart, en hier de 3fm-sessie van Bazart en Eefje de Visser. Voor meer Pinkpop 2019 check je ons uitgebreide dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12