Dit bloedmooie liedje van LUWTEN werd geïnspireerd door Steve Buscemi en Bach

Folktronica-zangeres zondag op Into The Great Wide Open

De Amsterdamse zangeres Tessa Douwstra alias LUWTEN – die al een aardige streaming-hit scoorde met ‘Go Honey’ en hoge ogen gooide op Grasnapolsky en Noorderslag – heeft vandaag weer een prachtig nieuw nummer uitgebracht: ‘Double For Me’, een stemmig fluisterliedje met piano en akoestische gitaar, maar op de achtergrond ook elektronica en ratelende percussie. 

Het werd geïnspireerd door Steve Buscemi en Bach, vertelde ze gisteren in 3voor12 Radio. ‘Ik heb ooit een film gezien waarin Steve Buscemi zegt: “That goes double for me.” Dat heb ik opgeschreven, maar ik weet niet meer welke film het was. Ik schreef bij mijn ouders op zolder aan dit liedje, en was helemaal zat hoe het melodietje ging. Het was ook wel klassiek, en toen dacht ik: misschien moet ik het een beetje opleuken met iets dat iemand anders al heeft gemaakt. Dus heb ik een stukje gegoogeld: Bach Menuet, en geanalyseerd wat hij daar harmonisch deed.’

Het nummer gaat simpelweg over relaties tussen mensen, en hoe ze met elkaar omgaan. ‘Ik vind het een veilig idee als iemand je begrijpt of zegt: “Dat heb ik ook man, maakt niet uit.” Op zoek naar de gelijkenissen om elkaar een veiliger gevoel te voelen. Ik heb de tekst zelfs voor een deel samen met mijn vriend geschreven via WhatsApp. Ik stuurde hem wat zinnetjes over het idee. En toen stuurde hij iets terug wat ook in het lied terecht is gekomen. Modern songwriting.’

Aanstaande zondag speelt LUWTEN op Into The Great Wide Open, 13 oktober verschijnt haar debuutalbum. Lees hier ook het interview dat 3voor12/Friesland met haar deed.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12