3voor12 Overijssel

Twents Songwriters Gilde bij Podium Paco Plumtrek

Podium Paco Plumtrek stelt zijn podium open voor jonge talenten

2 november 2019, Poppodium Paco Plumtrek, Almelo
Tekst & Foto's: Roy Manuhutu

Op zaterdag 2 november is het sfeervol verlichte podium in de voormalige Kolkschool in Almelo voor 2 talenten van het Twents Songwriters Gilde, Oscar Rodenburg en Stichting Literaire Aktiviteit Almelo (Ruben Nosaehi & Madelief Lammers), en voor Robin Yerah van het Deventers Songwriters Gilde.

De aftrap voor het aandachtig luisterende publiek was voor Oscar Rodenburg. Zijn liedjes lijken voor zo’n jonge artiest wel opmerkelijk: jaren 50 jazzy songs, waarbij hij zichzelf begeleid op de piano. Hij legt uit dat hij thuis werd overspoeld met muziek uit die tijd. Een mooie warme stem en mooie songs maken het een fraai optreden. Op dit moment woont hij nog in Enschede maar stage lopend aan het conservatorium in Amsterdam hoopt Oscar volgend jaar in Amsterdam te gaan wonen en studeren.

Robin Yerah laat hierna het publiek genieten van zijn muziek. Zichzelf ditmaal minimalistisch begeleidend met een gitaar en ook nog een paar nummers met de piano. Zijn neo soulvolle nummers worden ook goed ontvangen. Hij heeft voor het publiek nog een mooie scoop: eind dit jaar gaat hij 20 dagen voor optredens en muzieksessies naar Mexico, op uitnodiging van Tayrell, een producersduo uit Mexico City. Zijn laatste samenwerking met het duo is deze week uitgekomen: de single Night Out is op Spotify te beluisteren.

Het duo Stichting Literaire Activiteit Almelo is nog niet zo heel lang bezig maar timmert ook aardig aan de weg. Hun teksten zijn vrolijk, scherpzinnig en absurd tegelijk. Vermakelijk en muzikaal verrassend. Ruben beheerst zowel de gitaar als de piano en samen met het vioolspel van Madelief wordt er een mooie mix gemaakt van verrassende melodie en tekst. Zelfs een nummer met minimale tekst komt er heel overtuigend uit.

Al met al een geslaagd avondje muziek beluisteren van talenten in het Twentse, waarvan we in de toekomst vast nog meer van gaan horen!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12