Vanavond in 3voor12 Radio

Kim Janssen live, het Sterkste Verhaal & staat Drake vanavond wel op het podium?

Sinds zijn show op Noorderslag (recensie) kijken we uit naar Cousins, het nieuwe album van Kim Janssen dat vrijdag uitkomt. Want in Groningen had de ingetogen indiefolker van 5 jaar terug zich getransformeerd tot frontman van een strak in het zwart gestoken big band. Niet dat hij ineens jazz maakt of iets dergelijks; de folk is wat verdwenen, maar Kim maakt nog altijd introspectieve indiepop die druipt van de melancholie. Big band moet je wat dat betreft letterlijker nemen: strijkers, toestenisten en koperblazers, er stonden 10 man op het podium. Die moeten vanavond allemaal in de studio passen, terwijl Kim uitlegt waarom hij juist dit veel grootsere geluid nodig had voor 'het album dat ik altijd wilde maken'. En hoe hij ineens muziek kan maken die vrolijk genoeg is voor een Frühlings Chillout-playlist op Spotify.

In het Sterkste Verhaal vertelt Roosmarijn over de meest bizarre redenen waarom artiesten ooit shows cancelden. Want hoe mysterieus het ook is dat Drake zich gisteren pas een uur na aanvangstijd ziek meldde, het kan altijd vreemder.

En over Drake gesproken: staat 'ie vanavond wel op het podium in de Ziggo Dome?

Je hoort het vanavond tussen 21:00 en 00:00 in 3voor12 Radio op 3FM of via 3FM.nl/live!

Meepraten over de uitzending kan door een sms te sturen naar 3333, of natuurlijk door te twitteren met @roosmarijn, #3voor12 en #3fm.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12