Einde dreigt voor DJBroadcast

Crowdfundactie moet doorstart verzekeren

Slecht nieuws vandaag op DJBroadcast: het moederbedrijf en uitgever Blueprint Media trekt de stekker eruit. Dat betekent echter niet dat het meteen afgelopen is: De huidige hoofdredacteur mag de site doorzetten, maar heeft crowdfunding nodig om dat mogelijk te maken.

In de vijftien jaar dat het platform bestond, was de site een vaste waarde in het Nederlandse muzieklandschap, met uitgebreide stukken over elektronische muziek en dance. Daarnaast zijn er magazines uitgegeven, is er een internationale variant gelanceerd, een site voor documentaires en een voor dj-sets, en was er het laatste jaar een radioshow op Red Light Radio. Het heeft allemaal niet mogen helpen om de site rendabel te houden. De bezoekcijfers en daarmee advertentie-inkomsten bleken in al die jaren, zo schrijft Couvreur, niet genoeg om de het hoofd boven water te houden.

Het plan is nu om minstens €22.500 op te halen om dat geld in een stichting te steken die DJBroadcast draaiende moet houden, en dat er actief wordt samengewerkt met festivals, clubs en labels om artikelen te kunnen genereren. Daarnaast heeft een groot aantal journalisten al aangegeven om bij doorstart te willen blijven schrijven. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12