Sevdaliza brengt eerste single van haar debuutalbum uit

'Hero' klinkt als de allerbeste liedjes van James Blake

Wat brengt de Rotterdamse zangeres Sevdaliza de laatste tijd mooie dingen de wereld in: ze verhief zichzelf tot stockbeeld voor haar laatste videoclip, maakte een liefdevol protestlied tegen het inreisverbod van Trump en kondigde vandaag aan dat ze een show gaat doen in de Webster Hall in New York

Nu is er weer een nieuw liedje uit: het diepmelancholieke elektronische walsje 'Hero', met een productie die neigt naar de allerbeste nummers van James Blake. Een kale beat met diepe subs, in het refrein een gierend aanzwellende Prophet-synthesizer en duizelingwekkend omhoog gepitchte, soulvolle vocal. 'Hero, I could never make you love me', verzucht ze keer op keer in een autotune die aardig over de kop gaat, terwijl de strijkpartijen over elkaar buitelen.

Het is de eerste single van haar debuutalbum ISON, dat dit voorjaar moet verschijnen, en wordt begeleid door een verbluffend mooi beeld. Is dat haar moeder, waar ze bij op de schoot ligt? 

Lees hier het uitgebreide interview dat we eerder met Sevdaliza deden. Ze speelt 14 mei in Pllek Amsterdam.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12