steun 3voor12
3voor12 Zeeland

The Brightt presenteert nieuwe EP

Samen met Hunterstreet in De Spot

Na een turbulent jaar waarin twee leden de band verlieten en de vader van zanger/gitarist Max van Rijs overleed, is The Brightt terug met een nieuwe EP: ‘Remedy’. Eerder recenseerden wij deze EP al. Afgelopen vrijdag was de officiële release in De Spot in Middelburg, ondersteunt door Hunterstreet en DJ Vindictiv.

Hunterstreet mag openen en doet wat we van ze gewend zijn: tegen de schenen van het geaccepteerde schoppen met een mix van rock en post-punk. Zanger Rutger-Jan Cleiren draagt de band met zijn bijzondere stemgeluid dat sterk doet denken aan Tom Smith van The Editors.

Dan de beurt aan hoofdact The Brightt, die lekker dansbare seventies rock brengen. De band heeft de show goed voorbereid, en dat straalt ook aan alles af. Klein minpuntje is het midden van de set, waarin een aantal gastartiesten het podium op wordt gehaald, en er een viertal covers wordt gespeeld. Het is leuk voor het publiek dat The Brightt kent, maar komt een beetje onprofessioneel over op een EP-release van een serieus bedoelde plaat. Als laatst wordt titeltrack ‘Remedy’ gespeeld, tevens onbetwist hoogtepunt van de avond. Met de ogen dicht is het net of Peter Green of Carlos Santana op het podium staat. Het nummer komt echt uit de tenen van de muzikanten, en dat voel je. Dat het nummer geschreven is voor de vader van Van Rijs, draagt alleen maar bij aan de sfeer.

Terwijl DJ Vindictiv nog een paar lekkere dansplaatjes draait, loopt de zaal rustig leeg, en kan The Brightt terugkijken op een succesvolle release.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Zeeland