BKS18: Angus & Julia Stone laat het hart langzamer kloppen

Niets-aan-de-hand-folkpop in de brandende zon

Angus & Julia Stone moeten zich in een complete déjà vu hebben gewaand. In 2014 staan ze ook al op Best Kept Secret, op het hoofdpodium. Het is die dag zonovergoten. Publiek zit tot aan de waterkant en is pootje aan het baden. Ook dit jaar is het veld een zee van zonnebrillen en zonnebrand. De zon staat hoog aan de kraakheldere hemel. Niemand lijkt het per se erg te vinden dat Angus & Julia Stone daar staat te spelen. De softe folkpop is decor geworden bij het zorgeloze middaguur.

De Aussies doen al jaren hetzelfde. Broer en zus maken, op het podium met vier extra bandleden, liefkozende muziek die zonder risico geplaatst kan worden in morning coffee with freshly-squeezed orange juice en een kopje tea in ’t weekend-playlists. Met deze folkpop hebben ze een aanzienlijke following op de been gebracht. Ze staan ook in de AFAS Live. Op Best Kept Secret dus voor het grote veld. Werken om de achterste rijen te bereiken doen ze niet. Het meerstemmige Angus & Julia Stone opereert op een vrijblijvend tempo. De variatie zit in soms een trompetje, soms iets meer ruimte voor een banjo. De liedjes zijn zo beleefd als een keurige koorknaap. Het is een niets-aan-de-hand-uitvoering van niets-aan-de-hand-folkpop.

HET MOMENT:
‘Big Jet Plane’ blijft een mooi liedje, waarin de stemmen van broer en zus goed samensmelten. Dat is aangenaam toeven. Het is verder geen optreden dat grote emoties losmaakt. Noch bij publiek, noch bij band. De loomheid van de middag wordt vooral bevestigd.

Volg Best Kept Secret op de voet in het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12