Nieuwe maatregelen: concertzalen per 1 juni open voor maximaal 30 bezoekers

Grote evenementen als laatste aan de beurt

Zoals verwacht zijn de evenementen pas het laatst weer aan de beurt, blijkt uit de maatregelen die vanavond werden gepresenteerd door Mark Rutte. In vijf fases gaat Nederland weer open. De laatste fase zou waarschijnlijk pas na september plaatsvinden, en pas dan kunnen evenementen weer worden georganiseerd, zo is te lezen in de factsheet van de website van de Rijksoverheid. De maatregelen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van of en hoe het coronavirus zich heeft ontwikkeld. De Volkskrant schreef op basis van de gelekte conceptmaatregelen dat evenementen waarschijnlijk pas weer per 1 januari 2021 kunnen plaatsvinden.

Bioscopen, concertzalen en theaters mogen al 1 juni al open – met 1,5 meter afstand tussen de bezoekers – voor maximaal 30 bezoekers. 'Als het kan' zal dat maximum per 1 juli worden verhoogd naar 100 bezoekers. Let wel: die capaciteit is inclusief personeel en optredende artiest.

Eind april maakten de 25 veiligheidsregio’s juist bekend dat concerten en feesten onder evenementen worden geschaard, en tot 1 september verboden blijven. Voor sommige evenementen kan mogelijk eerder een vrijstelling worden gegeven. ‘Dat laat zich moeilijk voorstellen bij bijvoorbeeld betaald voetbalwedstrijden en grote popconcerten, maar is wel denkbaar bij voorstellingen van culturele instellingen die een protocol hebben ontwikkeld op basis waarvan voorstellingen veilig – met inachtneming van 1,5 meter afstand – kunnen plaatsvinden.’

AFAS Live vertelde gisteren aan 3voor12 te onderzoeken of ze de zaal met een minimale capaciteit kunnen vullen. De zaal wil desnoods open voor 500 man. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12