ESNS23: Een koortsdroom was nog nooit zo dansbaar met Prins S. en de Geit

Met trillende broekspijpjes de nacht in

‘Met je vinger in de vla van je hop sa sa’ en ‘een bakje mayonaise met twee lepeltjes erbij’. Of wat dacht je van ‘geef me brood bitch’? Het behoort allemaal tot het literaire arsenaal van een van de leukste livebands van het moment: Prins S. en de Geit. Frontman Scott Beekhuizen vliegt over het podium als een langharige stuiterbal, terwijl hij de een na de andere knotsgekke songtekst over zijn hongerige publiek uitspuugt. Het liefst met een bubbelgum dancepop beat eronder die totaal ontspoort tot een ordinaire dubstep mashup. 

Vorig jaar stond het Haagse drietal hier ook, in de Oosterpoort op Noorderslag. Toen nog voor een hele verzameling camera’s en geen publiek. Een verschil van dag en nacht met vandaag. Het jaar tussen de twee Noorderslag edities was veelbewogen voor de Hagenezen: zo boekte de band een overvolle festivalagenda, bracht debuutplaat Rood Staan Hard Gaan uit en werd onlangs uitgeroepen tot een van de 12van3voor12 voor 2023. Maar het was niet allemaal rozengeur en maneschijn; gitarist Marne Miesen kreeg afgelopen voorjaar een hersenbloeding en het was nog maar de vraag of-ie ooit nog zou kunnen optreden. De droom voor Prins S. en de Geit leek van het een op andere moment als een kaartenhuis in elkaar te storten. Gelukkig bleken de wonderen de wereld nog niet uit en krabbelt Miesen er langzaam maar zeker bovenop. Hij pakt het gewoon allemaal mee: zo sloopte het drietal eigenhandig de X-ray op Lowlands en aan de horizon schittert nog meer moois. Zoals vanavond bijvoorbeeld!

De mega foute (maar mega leuke) dubstep beats, de belachelijke teksten over frietsauzen en toetjes, maar vooral de onuitputtelijke bron van charisma van Scott zwepen het publiek vanaf het eerste moment op tot totale waanzin. Niet iedereen kan de kermis op het podium waarderen: een enkele boomer met klap-telefoonhoesje krabt zich nogmaals achter de oren om vervolgens toch maar rechtsomkeert te maken. Gelukkig blijven er genoeg gewillige dansers over. De zelfbedachte danspas bij ‘Kinderboerderij’ (“stapje voor stapje, stapje voor stapje”) loopt uit op een vreugdevolle moshpit en met ‘Gastenlijst’ brult iedereen uit volle borst mee. 

Het oordeel: de foutste kermis waar je ooit was, blijkt ook meteen de leukste

Het nummer: 'Gastenlijst'

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12