3voor12 Breda

BB18: TerraDown krijgt Future Stage aan het sporten

De band komt later pas los

Geïnspireerd door Metallica en Lamb of God, dat is TerraDown. Verschillende metalgenres komen in een setlist samen tot een mooi geheel. Het resultaat? "Harde, melodische metal, afwisselend met hardrock riffs en ruwe stem; epische teksten en zwaar gebrul", aldus de band op Facebook. De zondagavond stonden de mannen op de Future Stage.

Zenuwachtig komen de mannen het podium op, terwijl het veld ervoor nog volstroomt. Het Kraag-publiek verzamelt zich voor de band die verschillende metalstijlen samenvoegt tot één geheel. Muzikaal is er niets aan te merken op de set. Zuiver, de harde riffs knallen over het Barstveld en het publiek gaat uit zijn dak in de ietwat zielig uitziende moshpit. Naarmate de show verder vordert, komt de band los. In eerste instantie nog een awkward bedankje aan het publiek, uiteindelijk vol enthousiasme de band voorstellen en een brede grijns op het gezicht.

Als we dan toch een minpuntje op moeten noemen: Metallica is erg goed terug te horen en te zien in de show. Zanger Nick Brouwer heeft zijn inspiratie bij Metallica-frontman James Hetfield gehaald, de show is choreografisch vrijwel gelijk aan de beroemde metalband en ook qua stem is het een goede imitatie. Het eigen geluid is soms wel hoorbaar. Wellicht dat ze nog kunnen werken aan een iets meer eigen sound, maar voor een eerste show op Breda Barst was het echt niet slecht.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12