Le Guess Who? maakt volledig tijdschema bekend

Vier dagen lang verdwalen in experiment en avant-garde

Over een maand neemt Le Guess Who? Utrecht over. In zo'n beetje iedere venue in de Domstad staan dan plotseling rijen voor de meest experimentele acts of verdringen mensen zich voor artiesten van over de hele wereld die voor het eerst in Nederland op de planken staan. Vanaf vandaag kun je voorzichtig beginnen met het uitstippelen van je route: het volledige tijdschema is bekend

Hoofdkwartier van het festival is zoals ieder jaar TivoliVredenburg, waar Le Guess Who? zes zalen vult met vooruitstrevende muziek. Onder meer Deerhunter, Girl Band, Cate le Bon en Holly Herndon spelen in de Ronda, terwijl curator Fatoumata Diawara, Aldous Harding en vele anderen in de Grote Zaal optreden. Een groot deel van het door Jenny Hval gecureerde programma vindt plaats in de Stadsschouwburg, en ook de Janskerk en Jacobikerk zijn weer bij het festival betrokken. 

Het nachtprogramma van Le Guess Who? voltrekt zich dit jaar met name in BASIS en WAS., terwijl satellietfestival Le Mini Who? zijn heil zoekt op verschillende locaties in het industriële Cartesiusgebied en Lombok Festival plaatsvindt in de gelijknamige wijk. Het volledige programma van Le Guess Who? is hier te vinden. Het festival is dit jaar mede-gecureerd door Jenny Hval, Fatoumata Diawara, The Bug, Patrick Higgins, Moon Duo en Iris van Herpen & Salvador Breed.

Le Guess Who? vindt plaats van 7 t/m 10 november. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12