BKS18: Pesterig Bully op z’n best

Steve Albini-stagiair maakt alternative rock voor 2018

Zou het nou leuk zijn om stage te lopen bij Steve Albini? De legendarische 90's noiserock producer is toch een ontzettende eigenwijze lul, die je waarschijnlijk al uitblaft wanneer je een kabel van negen meter in die Fender Hotrod Deville prikt (veel te lang voor een goed signaal!). Albini noemde studiogeek/gitariste/zangeres Alicia Bognanno van Bully in ieder geval zijn beste ooit, en je hoort vandaag dat ze haar sound bij Albini flink heeft aangescherpt. 

Ze put uit de beste alternatieve rock uit de tijd dat knorrende feedback en messcherpe gitaren opeens hun weg naar MTV vonden, en dan vooral die van The Breeders. Neem bijvoorbeeld openingsnummer ‘Feel The Same’, meteen hun beste. De coupletten zingt ze zoetig en melodieus, in refreinen schiet ze omhoog met een imposante brul. De gitarist laat zijn versterker piepen terwijl hij heen en weer buitelt, de bassist weet dat–ie het gewoon bij de grondtonen moet houden. Voegen ze nou iets nieuws aan het nineties-idioom toe? Niet echt, maar het is al knap zat dat ze het zo fris en urgent laten klinken, alsof ze het gisteren uit verveling in de garage van hun ouders zelf hebben uitgevonden. 

HET MOMENT:
‘Dit is onze laatste show van een vijf weken durende tour en we mogen elkaar nog steeds!,’ roept Bognanno. Dat is ook wel te zien: de wallen hebben zich diep in de gezichten genesteld, en aanvankelijk lijkt de band een beetje uitgeblust. Maar met slotnummer, een pesterige cover van ‘Lightsabre Cocksucking Blues’, ontstaat alsnog een pruttelende circlepit.

Volg Best Kept Secret op de voet in het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12