ESNS19: Quessswho vertelt haar eigen verhaal

En de r&b-zangeres heeft ook nog eens goed levensadvies

Wat een levensverhaal heeft de jonge Marques Durham alias Quessswho nu al, als dochter van een bekende ex-inbreker, kind aan huis bij een grote muziekstudio en protégé van een internationaal succesvolle songwriter

Maar hoewel haar laatste EP 11 deels door die banden is beïnvloed, wil ze ook gewoon haar eigen verhaal vertellen, los van die tot de verbeelding sprekende relaties.

Op 11 presenteert ze elf r&b-liedjes zoals ze niet vaak in het Nederlands gemaakt worden. Smooth en understated, en tjokvol coolness. In de kelder van Noorderslag speelt ze ze met een superstrakke vierkoppige liveband, die haar songs een extra dynamische kick geven. Bij de eerste paar tracks hoor je de zenuwen nog in haar stem, maar gelukkig klinkt ze al snel zekerder. 

Dus die onzekerheid houdt niet aan?
Nee, sterker nog, behalve die paar twijfels in het begin is er nauwelijks wat van te merken. Quessswho blijkt een natuurlijke verteller op het podium: 'Mijn leven is een rollercoaster, maar dat hoeft niet negatief te zijn.' Om haar liedjes heen vertelt ze haar eigen verhaal, met het charme van een ster.

Gelukkig. Komt wel goed dus, met Quessswho?
Zeker. En ze heeft nog goed advies ook, voor mensen die minder stevig in hun schoenen staan: 'Alles in het leven gebeurt met een reden. And if a door doesn't open, it's not your door.'

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12