ESNS19: Amy Root slaat toe met een dreun

Met piepende oren naar het ochtendgloren

Een lichtplan dat zo enthousiast is dat je er een spontane epileptische aanval van zou krijgen, klapperende breakbeats en synthesizergeweld dat bij het ochtendgloren een gegarandeerde piep in je oren zal opleveren. Mensen die nog niet bekend waren met de naam Amy Root komen vanavond voor een verrassing te staan. Waar de naam een tam folkzangeresje suggereert, sluit het elektronische duo de avond in de Binnenzaal af met een goed gestructureerde opbouw naar elektronisch gedreun.

Oke, prima, een epileptisch lichtplan, maar hoe spannend is de live-show?
Laten we het zo zeggen: er wordt wel héél enthousiast aan de knopjes getrokken, en de jongens zijn zo absurd geobsedeerd aan het mee-deinen op hun eigen muziek dat je je spontaan afvraagt of DJ’s statistisch gezien een hogere kans hebben op een dwarslaesie. 

Lekker stampen dus?
Neuh, niet persé. De mannen spelen een beetje met je spanningsboog. Hun organische sounds wellen aan het begin van de set nog een beetje langzaam op maar ontaarden vervolgens in gretig nekgeknik. Net zoals de producties van Jon Hopkins en Kiasmos leent deze muziek zich voor meerdere settings. Afhankelijk van de plek waar je je op dat moment bevindt - en de litheid van het feestje, kun je zo wild bewegen als je zelf wilt. 

Meer Noorderslag? Check hier ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12