steun 3voor12

BKS18: Vagabon empowert de Five

Maar ze laat ons onbevredigd achter

Laetitia Tamko, alias Vagabon, is geboren en getogen in Kameroen, waar ze haar ouders smeekte om een gitaar te kopen. Die leerde ze bespelen met een instructie-DVD en Taylor Swift video’s. Nu, jaren later, is ze een bekend gezicht in de underground scene van New York waar ze per ongeluk ingetuimeld is, met een compleet eigen sound tot gevolg: eentje die door Pitchfork is omgedoopt tot een indierock gamechanger.

Vagabon: een soulvolle stem, een drumcomputer en een gitaar die neigt naar lo-fi, maar altijd strak blijft. Ze wil daarnaast een voorbeeldfunctie bekleden. Jonge, zwarte vrouwen laten zien wat er allemaal mogelijk is. Dat je op het ene moment nog op je kamer gitaar speelt met een Taylor Swift-video voor je snuffert en het volgende moment op Best Kept Secret staat, voor een groep mensen die je muziek meezingen. Ze wisselt kracht en kwetsbaarheid af, intimiteit met krachtige riffs terwijl ze met gesloten ogen en ontblootte tanden haar statements de zaal in zingt.

HET MOMENT:
Toch zal de show van Vagabon snel naar het achterhoofd verdwijnen. Ze begon vijf minuten te laat en stopte twintig minuten te vroeg. En dat op een set van een uur. Er blijft te weinig tijd over om de boodschap van Vagabon vandaag te laten landen. We voelen dezelfde vlaag van belofte die we vanmorgen ook voelden. 

Volg Best Kept Secret op de voet in het dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Landelijk