Geen Welcome To The Village in 2023

Fries experimenteel festival keert niet terug naar De Groene Ster

Slecht nieuws: Welcome To The Village 2023 gaat niet door. Het Friese experimentele popfestival heeft al langere tijd te maken met onzekerheden rondom locatie De Groene Ster. Afgelopen maand werd duidelijk dat het festival daar niet kon plaatsvinden. 

Welcome To The Village stopt daarmee niet voorgoed. De organisatie van Welcome To The Village heeft wel het besluit genomen in de toekomst niet terug te keren naar recreatiegebied De Groene Ster, omdat dit teveel risico’s met zich meebrengt. Er is halsoverkop nog gekeken naar andere mogelijke locaties, maar ook hier kon standhouding van de vergunning niet gegarandeerd worden. 

Het zomerfestival heeft het de laatste jaren niet makkelijk gehad: net zoals andere festivals konden ze in verband met de pandemie niet gehouden worden, en afgelopen editie moest noodgedwongen veranderen naar een indoor zomerfestival in de binnenstad van Leeuwarden plaatsvinden door rechtszaken rondom de Groene Ster. Actiegroep Groene Ster Duurzaam wil dat het gebied alleen nog voor natuur en recreatie gebruikt wordt en niet voor luidruchtige festivals. Het jaar daarvoor werd om dezelfde reden tien dagen van tevoren een streep door het festival getrokken. Afgelopen augustus werd ook de vergunning van Psy-Fi in de Groene Ster een maand voordat het festival zou plaatsvinden ingetrokken.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12