Het Kendrick Lamar album is er

En misschien is dat wel niet alles

We verwachtten hem eigenlijk al vorige week, maar nu is het er echt: DAMN., het nieuwe album van Kendrick Lamar. De intense jazz van het vorige album To Pimp A Butterfly is weer ingeruild voor de rauwe hiphop zoals we die kenden van voorganger Good Kid, m.A.A.d. City. Het album bevat bijdrages van onder andere Rihanna, producer Mike Will Made It en … U2. Ja, daar waren wij ook het meest nieuwsgierig naar. Het mooie is dat de Ierse megaband zit compleet schikt naar het geluid van de rapper, waardoor het met gemak het coolste is dat je van U2 hoorde sinds ‘Lemon’. 

Voor je een duik neemt in dat kersverse album nog even dit: er gaan geruchten dat Kendrick nog een tweede album klaar heeft liggen, dat al heel snel moet volgen. Op social media gaat een heerlijk stukje conspiracy rond waaruit zou blijken dat het hele releaseplan talloze clues bevat, verbonden aan het paasverhaal. Lees het maar, vergeet het als het nergens op sloeg en lach je rot als Kendrick Lamar op paaszondag, midden tijdens zijn grote headline show op Coachella, met DAMN. 2 komt. 

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12