steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Met twaalf nieuwe namen is muziekprogramma Tweetakt bijna compleet

Onder andere Amber Arcades, Ploegendienst, Van Common, Wies, Alchi, Love Couple en Robin Kester

Met de vandaag aangekondigde twaalf nieuwe namen is het muziekprogramma van Tweetakt bijna compleet. Tijdens het festival staan tussen 29 maart en 14 april elke woensdag tot en met zondag meerdere getalenteerde live-acts op de Neude, en op zaterdag en zondag ook ‘s middags.

De nieuwe namen zijn grofweg op te delen in drie groepen: bekendere acts, nieuwe talenten en eigenzinnige lokale acts.

Bekendere acts
Exotische en melancholische melodieën klinken op zondag 7 april als Van Common en Amber Arcades na elkaar het podium in de Podiumkas bestijgen. Karel was al eerder aangekondigd voor vrijdag 5 april en na zijn show gaat Ploegendienst de tent afbreken met hun snoeiharde punk. De warme indie sounds van het Amsterdamse City Park zijn op donderdag 4 april een aangename toevoeging aan de zwoele synths van het ook al eerder bekend gemaakte Feng Suave.

Nieuwe talenten
Op woensdag 10 april zie je de bands van de toekomst. Onder de noemer 010 020 030 krijgen verschillende muziekopleidingen de kans om hun crème de la crème te presenteren. Op dit moment ken je Alchi, FOSS, Kuzko, Le Motat en Wies waarschijnlijk nog niet, maar dat kan over een jaar zomaar anders zijn.

3voor12 Utrecht presenteert
Op donderdag 11 april presenteren wij zelf drie eigenzinnige artiesten in de podiumkas: Love Couple, Robin Kester en het fonkelnieuwe Real Derek. De uit slapeloosheid ontstane liedjes van Real Derek en de dromerige harmonieën van Robin Kester zetten je op een roze wolk, terwijl Love Couple met een bijdehante 90’s attitude voor een koude douche van grungy gitaarwerk zorgt.

Eerder kondigde Tweetakt al een Nederlandstalig muziekweekend aan, met Roxeanne Hazes, Roos Rebergen, MEROL, Hollandse Drop, Toontje Lager en Wannes Cappelle, Broeder Dieleman en Frans Grapperhaus. Het hiphop-programma bestaat dit jaar uit Jiri11, Jantje en Rarri Jackson. Ook is er de semi-akoestische soundscape van Felbm, synthpop van Karel, psych-popduo Feng Suave en de dj-mixen van Gimbrère.

De laatste namen worden de volgende maand bekend gemaakt. Meer info en kaarten vind je op www.tweetakt.nl.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht