steun 3voor12
3voor12 Utrecht

Roos Rebergen, Broeder Dieleman en Roxeanne Hazes naar Tweetakt Festival

Heel weekend met Nederlandstalige acts

Het programmeren van acts die spannende Nederlandstalige muziek maken is niet nieuw voor Tweetakt. Dit jaar gaat het festival daarin nog iets verder door een aantal uiteenlopende acts, die allen de Nederlandse taal als gemene deler hebben, in één weekend te presenteren. Op zaterdag 13 en zondag 14 april 2019 zie je op het Festivalplein op de Neude een mooie staalkaart van Nederlandstalige acts.

Met een intieme show in de Trekkerschuur bijt Roos Rebergen zaterdagmiddag het spits af. Roos is weer terug uit de Verenigde Staten en brengt solo - of misschien in kleine bezetting - een mooie mix van oud en nieuw materiaal. Daarna kun je door naar de Podiumkas waar vooral West-Vlaams en Zeeuws-Vlaams klinkt. Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) en Broeder Dieleman slaan de handen ineen voor een gezamenlijk optreden, waarbij ze begeleid worden door cellist Frans Grapperhaus.

Headliner van de zaterdagavond is Roxeanne Hazes die als al jaren aan de weg timmert met haar vaders muziek, maar sinds anderhalf jaar het levenslied in een nieuw, eigen, poppy jasje heeft gestoken. Support-act is de roodharige femme fatale MEROL met haar opvallende synthpop met Nederlandstalige teksten. Aansluitend draaien de dj’s van Hollandse Drop.

Meer namen, ook voor de zondag, worden de komende tijd bekendgemaakt.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht