Minco Eggersman neemt je mee naar Georgië

Prachtige filmische plaat is nu uit

De zondvloed eindigde in Georgië. Wist je vast niet, maar het is zo. In de voormalige Sovjet-republiek staat namelijk de berg Ararat, volgens de overlevering het hoge punt waar de boot van Noach vol met geredde dieren op bleef steken. Een mooi gegeven natuurlijk als je Minco Eggersman heet. De frontman van 3voor12 Award winnaar at the close of every day wijdde een heel album aan Georgië, naar aanleiding van een reis die hij met zijn vrouw en neef maakte. Het album heet Kavkasia, Georgisch voor Kaukasus, en het bevat tal van verwijzingen naar het land. Het verschijnt onder zijn ‘solo’ alias ME, maar barst van de gastmuzikanten, met onder meer strijkers en blazers in overvloed. Of overvloed, dat is eigenlijk niet het juiste woord, want de plaat blinkt juist uit in de spaarzaamheid, niet in de laatste plaatst door de terughoudendheid waarmee Eggersman zelf zingt. 

Het album is al te luisteren en bestellen op Bandcamp. Vanavond is Minco Eggersman te gast bij Nooit Meer Slapen op Radio 1, volgende week rijkt hij zijn album uit aan de Georgische ambassadeur in Den Haag.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12