'Thieme die een slagerij runt is nog geloofwaardiger dan Erdogan over mensenrechten'

Kijken: Michiel Veenstra interviewt VVD-Lijsttrekker van de Toekomst Dennis Wiersma

In 3voor12 Radio komen tot aan de verkiezingen de Lijsttrekkers van de Toekomst langs; politici jonger dan 35 jaar die na 15 maart zeer waarschijnlijk in de Tweede Kamer komen. Maandag was het de beurt aan Dennis Wiersma (31) van de VVD, die verrassend genoeg jarenlang in besturen zat van traditioneel 'rode bolwerken' als de vakbonden. Hij sprak met Michiel over cultuursubsidies, kunstenaars als Herman Brood en Banksy en de Turkije-rel. 

Hij reageerde onder andere op de stelling: zolang Erdogan president is, kan Turkije lidmaatschap van de EU wel vergeten. 'Iedereen mag hier informeren, maar op het moment dat de openbare orde in het geding is moet je daar waakzaam voor zijn', aldus Dennis. 'Dat heeft het kabinet denk ik op een nette manier gedaan. De hele tijd met een agenda om het niet verder te laten escaleren. Als je dan ziet hoe Turkije reageert, vind ik dat tamelijk bizar en dat lijkt het me helemaal niet logisch om ze toe te laten treden tot de Europese Unie, nee.'

Bekijk het hele interview met Dennis Wiersma hier. Eerder kwamen ook al de Lijsttrekkers van de Toekomst van GroenLinks, PvdA, CDA en D66 langs. Kijk die interviews terug in deze YouTube-playlist.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12