Met deze duistere platen laat LeFtO het reacties regenen

Vlaamse radiomaker/dj staat dit weekend op REC in Rotterdam

Hij heeft eigen radioprogramma’s op Worldwide FM en Studio Brussel, cureert een eigen podium op Door, draait als dj supersoepel alle kanten op, van jazz en wereldmuziek naar Los Angeles-beats, hiphop en disco. En dan heeft Stéphane Lallemand alias LeFtO óók nog tijd om zelf tracks uit te brengen, zoals binnenkort met de Belgische rapper NAG. In aanloop naar z’n set op REC vroeg Roosmarijn hem naar zijn favoriete tracks. 

De track die je Dour-gevoel perfect samenvat: Mala - Eyez
Mala is natuurlijk de dubstep-legend van Digital Mystikz. Deze is heel donker en zwaar. Dat past perfect bij Dour, want het festival verandert ’s nachts in iets heel moody’s. 

De plaat die je doet denken aan de tijd dat je begon te dj’en: Stan Getz - Focus
Ik moet meteen denken aan de jazzplaten van mijn vader, dat was voor het eerst dat ik vinyl in mijn handen had. Ik weet nog dat mijn vader zei: ‘Opgelet met deze plaat, want hij is heel duur.’ Nu vind je hem voor 50 cent in de bakken, haha.

De track waarmee je mensen altijd weet te verrassen: Elysa Bee - Pulsar
Elysa Dee is een meisje uit Italië dat produceert. Dit nummer begint zonder beat, maar met een synth die alsmaar naar boven gaat, blijft stijgen en stijgen. Na een minuut kickt-ie in, verdwijnt alle melodie en gaat iedereen altijd helemaal gek.

De track waarbij het reacties regent op StuBru: Posthuman - Meat Market
Als ik meer techno of donker draai, krijg ik altijd de zotste reacties. Ik ben niet volledig into techno, vind het vaak saai, maar met deze typische 90s acid house begint iedereen te sms’en, Instagrammen en vragen te stellen. 

Je muzikale ontdekking van het moment: Injury Reserve - TenTenths
Dit is een hiphop-trio uit Arizona, heel donker en met een mc met een hoge krakende stem. De sfeer die erin zit is heel maf en dark, dat doet wel iets bij mij.

Meer DJ Shortlists? Hier vind je ze allemaal, met lijstjes van o.a. Black Madonna, Bicep en Virginia.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12