3voor12 Tilburg

Bangana mag gaan openen voor The Prodigy

Tilburgs collectief in voorprogramma van ravehelden

Blijdschap bij het Banganagangbangers-collectief en terecht: de Tilburgse DJ’s en MC zijn gevraagd om te openen voor de uitverkochte show van The Prodigy aanstaande maandag in 013. “De grootste boeking tot nu toe”, vertelt Bangana-lid Frank Klick die we spraken over de boeking.

Hoe is de boeking zo gekomen en blij zeker?
“Ja, ontzettend! Dinsdag kregen we het te horen en dat was zeker wel een euforisch moment. Wat wij hebben begrepen is dat het management van The Prodigy naast Dope D.O.D. als voorprogramma iets leukers wilde dan gewoon een dj die wat plaatjes draait en daarop heeft 013 een mix van onze Soundcloud naar hen verstuurd en het management wilde ons hebben.”

Is dit dan de grootste boeking voor Bangana tot nu toe?
“We hebben wel eens op grotere podia gestaan, maar als iedereen er al massaal is als wij maandag mogen beginnen, dan wordt het wel de  grootste gig ooit voor ons. We hopen dat mensen niet alleen voor The Prodigy komen, maar voor de hele avond.”

En dan nu het grootste puzzelwerk natuurlijk; de set. Hoe werken jullie toe naar maandag?
“We zullen goed moeten nadenken welke tracks we gaan draaien, maar ook kunnen inspelen op het publiek. Sowieso zullen er momenten zijn waarin onze MC Sidney zijn momenten gaat pakken.”

Bekend is dat een hoofdact graag wil dat er energie overblijft als ze zelf mogen aantreden, hebben jullie dan ook nog iets van een opdracht gekregen vanuit 013 om in te houden?
“Dat niet, maar ik denk dat die ons ook vertrouwen dat wij op de juiste momenten kunnen knallen, zonder meteen de shine te stelen voor Dope D.O.D. of The Prodigy.”

En het klassieke beeld van de opener die een demo afgeeft aan de hoofdact?
“Dat gaat niet gebeuren: we hebben een wat roerige tijd achter de rug, hebben wat plannetjes opgeschort, maar zitten sinds kort weer wat vaker in de studio en de creativiteit is terug. Nu hebben we alleen nog te weinig materiaal om af te geven, anders hadden we dat zeker gedaan.”

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12