Vanavond in 3voor12 Radio

Hoe maak jij met je band een plak vinyl?

Vandaag maakte de NVPI de nieuwste cijfers bekend: in het afgelopen half jaar is de omzet in de Nederlandse muziekindustrie weer gegroeid! De 8,5 procent groei is vooral te danken aan een flinke toename in het gebruik van streaming en de wederopkomst van vinyl.

Dat betekent dus ook dat het voor muzikanten steeds belangrijker wordt om hun platen op vinyl uit te brengen, en zo'n echte plak met je eigen muziek is ook wel toffer dan een pagina op Spotify. Maar het laten persen van je eigen vinyl is behoorlijk prijzig. Hoe los je dat op? Paul Kamp, eigenaar van de Haarlemse platenzaak Sounds, heeft daar wel een idee over. In 3voor12 Radio vertelt hij vanavond alles over het belang van vinyl, het steunen van de lokale muziekscene, en het project Sounds Haarlem Likes Vinyl.

In het derde uur hoor je weer het Niet Te Missen Uur vol nieuwe muziek, waaronder een primeur: de nieuwe single van The Brahms! Frontman David Westmeijer vertelt hoe het was om het nieuwe album in slechts 18 dagen in Engeland op te nemen met producer Larry Hibbitt, de man die ook achter de knoppen zat voor Nothing But Thieves.

Ook kun je kaarten winnen voor Wolf Alice, 3 november in de Melkweg, Amsterdam.

Luister dus naar 3voor12 Radio, 21.00 tot 00.00u op 3FM.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12