ESNS20: Lola's Dice is een beetje fout en funky

Psychedelische tropical-funk voor de late uurtjes

Het is pas halverwege januari en er klinkt alweer nieuwe wereldmuziek in de polder. Het Amsterdamse Lola's Dice speelde ooit punk en hardrock, maar maakt nu een mix van tropical funk, latin en disco. Met af en toe een dikke laag psychedelica schieten ze een beetje alle kanten vanavond. 

Ok, dus weer zo'n Nederlands bandje dat wereldmuziek maakt?
Niet helemaal. De leden van Lola's Dice hebben roots in Venezuela en Chili. Ze gooien net als Yin Yin een lekkere laag psychedelica over de muziek heen. De band schuwt ook een fout dansfeestje niet. 

Had het publiek er wel zin in? 
Ja tuurlijk! Dit soort bandjes zet je 's nachts neer. De frontman is een beetje mal, wat het optreden een aanstekelijke boel maakt. De beste man staat de hele avond met een grote zonnebril op en tovert uit zijn toetsen en gitaar de meest uitzinnige latino disco. Ook de gitarist van de band is niet vies van trippy gitaarsolo's. Alsof er elk moment slangen uit het plafond komen kruipen. Als eenmaal blijkt dat je toch echt in een klein zaaltje naar een bandje staat te kijken dat met een lekkere dosis fuzz en latino-disco de zaal platspeelt, weet je wel dat het goed zit. Leuk voor de kleine uurtjes.

Meer over Eurosonic Noorderslag in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12