PP22: Antoon is een wandelende rode vlag 

En Pinkpop valt er massaal voor 

Voor wie het nog niet wist: Antoon is de grootste popster van Nederland. Echt hoor, die gast verkoopt fluitend de ZiggoDome uit, twéé keer, en dat terwijl hij pas sinds 2020 in de hitlijsten rondspookt. Sinds hij de titel van zijn eerste hit 'Hyperventilatie' van moeilijkewoorden.nl plukte (waar gebeurd) is Antoon niet meer uit de Top 40 weg te denken. Sterker nog, hij bezet steeds meerdere plekjes tegelijk. Van ‘Leuk’ tot ‘Hallo’, van ‘Hotelschool’ tot ‘Vluchtstrook’, die gast hoeft maar te rochelen of het gaat dubbel platina. 

Hj heeft in ieder geval een mentor die hem de kneepjes van het vak leert: Big2 van The Opposites, die vandaag ook een paar nummertjes meedoet (tot grote verwarring van de jongsten in de zaal). Door die connectie mag het hiphop heten, maar Antoon is echt een popartiest, hoor. Zijn hit-fähige popliedjes tappen ook duidelijk uit het dancevaatje: vrij platte Vindicat-techhouse, gemáákt om door corporale ballen met Schimmelpenninck-coupe en Polo Ralph Lauren gedraaid te worden tijdens een bierboottochtje door de Amsterdamse grachten, maar ook met een drum 'n bassritme hier, een housedropje daar. 'Hallo' krijgt dan weer een vrolijk countrygitaartje. Het zijn allemaal uiterst effectieve popliedjes, en het Pinkpop-publiek klapt ze gretig weg als gratis baco's. Antoon brengt ze wisselend met dj en band, waarvan de laatste de show wat meer dynamiek meegeeft, en dan zijn er nog confettikanonnen, rookmachines, zelfs een vlammenwerper. Best een prima popshow, dit. Je zou haast vergeten dat Antoon ondertussen in zijn teksten red flags aan het strooien is alsof hij live de Instagramfeed van grotespeler94 aan het updaten is. In ‘Hyperventilatie’ krijgt-ie al een paniekaanval als het woord relatie valt, ‘Vluchtstrook’ is ook al zo’n bindingsangstanthem voor de verwarde fuckboy, en dan is er nog deze savage zin uit ‘Olivia’: ‘Al je vriendinnen zeggen schat vergeet hem / maar je vriendinnen die zijn lelijk / schat vergeef me.’ Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als iemand bij mij zo'n red flag zou droppen zou ik het spontaan op een rennen zetten. Oei. 

HET MOMENT: 
Het Pinkpop-publiek valt massaal in katzwijm voor Antoon. Wanneer de laatste noten van 'Leuk' wegsterven grijnst hij zijn grootste glimlach. ‘Pinkpop, ik vind je leuk!’ Een cameraman zoomt op het scherm in op een blond meisje dat met glinsterende oogjes naar het podium kijkt. Oeiiiiii.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12