Het nieuwe album van Feist is lief én wringend

De Canadese zangeres balanceert tussen rafelige rock 'n roll en intieme folk

Opeens weerklinkt er een metalriff aan het einde van 'A Man Is Not His Song'. Leslie Feist laat haar gitaar sowieso wel vaker brullen op haar nieuwe album Pleasure. 'Century' krijgt een reutelend slot dat ook nog eens opeens wordt afgekapt, om er weer een teder akoestisch liefdesliedje tegenover te zetten. Het vijfde album van de Canadese zangeres zit vol contrasten: intieme folkliedjes tegenover bruisende en gemene rock 'n roll a la PJ Harvey, gefluister tegenover gebrul. Het is niet de gemakkelijkste zondagochtendplaat, maar dat was haar intentie ook niet: 'Ik was rauw, en zo waren de opnames ook', schrijft ze op Genius. 'Die gemoedstoestand wilden we opnemen zonder bedrog of schuldgevoel.'

Ooit scoorde de Canadese zangeres Leslie Feist dankzij een iPod-reclame een onwaarschijnlijk grote hit met het lieflijke folkliedje '1 2 3 4' en het album The Reminder. Haar nummer 'Limit To Your Love' werd bekend dankzij een James Blake-cover. Ze staat dit jaar op Lowlands.

Makkelijk op de hoogte blijven van alle nieuwe muziek? Abonneer je op de 3voor12 #NIEUWEMUZIEK playlist op Spotify. Nog meer #nieuwemuziek vind je in ons dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12