De Machine #18: de grote ADE special

Over Russische ghostproducers, Soundcloud en K-pop

1 en 1 is 2. Omdat we volgende week druk zijn met onze Tour de Machine (langs alle popacademies van Nederland) en omdat afgelopen weekend Amsterdam Dance Event was, hebben we de nieuwe Machine een klein weekje eerder voor je. En ja: bomvol met nieuws van de conferentie. Want ook dit jaar kwamen in Amsterdam weer duizenden profs uit de dance industrie bijeen.

Zo was daar onze favoriete Russische ghostproducer Alex, die we drie jaar terug al eens spraken. Zijn bedrijfje is inmiddels een bedrijf geworden, met meer dan 500 producers over de hele wereld, die hun tracks (en hun ziel) verkopen aan dj's die zelf niet kunnen produceren. Verder: Soundcloud was een jaar geleden op sterven na dood, maar lijkt nu te weten wat het wil. En: hoe kun je als Nederlandse producer een graantje meepikken van het megasucces van de K-Pop?

Atze de Vrieze en Niels Aalberts nemen je in deze serie mee naar de wereld achter de muziek. Naar de businessbeslissingen die bepalen hoe we met zijn allen naar muziek luisteren. Ze praten je door het belangrijkste nieuws over festivals, streamingdiensten en platenmaatschappijen.

Abonneren kan natuurlijk direct. Hier op iTunes. Hier op Stitcher. Hier als RSS feed.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12