Met deze edit laat Dixon de tribale houseklassieker Uzoamaka nog harder klappen

De Innervisions-baas die zo zuinig is op remixes doet er eentje voor Utrechts label SoHaSo

Innervisions-baas Dixon is nogal zuinig op zijn remixes en edits: de man die al vier jaar op een rij is verkozen tot nummer 1 dj bij de invloedrijke stemlijst van Resident Advisor brengt er hoogstens een paar per jaar uit, en maakt er dan het liefst ook iets bijzonders van. Daarom is het des te cooler dat deze King Britt-update verschijnt bij het Utrechtse label Something Happening Somewhere van Nuno Dos Santos.

Hij laat de tribale houseklassieker Uzoamaka uit 2002 nog wat harder klapperen, trekt de vocalen uit elkaar en laat de plaat ruimtelijker en dikker klinken. Ja, en natuurlijk zit er op tweederde een behoorlijk epische break, zoals je wel gewend bent van Dixon. Ook Nuno Dos Santos zelf maakte een nogal swingende edit, waarin ie alle melodie heeft weggestreept en louter de percussie en vocals overhoudt. 

Dixon blies afgelopen maand nog letterlijk het dak van het Concertgebouw af met Job Jobse, was een van de hoogtepunten van DGTL 2017 en staat deze zomer op Lowlands. Wil je meer nieuwe muziek ontdekken? Kijk in onze #nieuwemuziek-playlist op Spotify of check #nieuwemuziek op onze site.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12