3voor12 Leiden

CultHelden

Leiden is live: Cultuur is niet te stoppen!

Door de Coronacrisis zijn we allen in onbekend vaarwater gekomen. De cultuursector is hard geraakt en er zullen voorlopig geen evenementen plaatsvinden. We kunnen dan tijdelijk niet samenkomen in de concertzaal, galerie of het café maar dat betekent niet dat de Leidse cultuur stilzit. 

Op het nieuwe platform “CultHelden” worden programma’s uitgezonden en wordt gestreamd door Leidse performers en culturele instellingen. Op deze manier hebben we toch toegang tot het werk van allerlei geweldige Leidse musici, kunstenaars en andere makers én kunnen we hen ondersteunen in deze uitdagende tijd.

Eerder streamden al Kraak en Smaak vanuit de Wibar, Nico Dijkshoorn en vele anderen in Marktsteeg 10 en Ongehoorzaam vanuit de Stadsgehoorzaal. En ook de Clubavond van 3voor12 Leiden past in de categorie evenementen die onder de huidige regelgeving voorlopig niet plaats kunnen vinden. De editie die gepland stond in juni komt daarom te vervallen. Gelukkig kunnen we met behulp van CultHelden die pijn nu een klein beetje verzachten.

We zijn de archieven ingedoken en hebben een reeks compilaties gemaakt van de afgelopen negen edities. Dankzij HS-Productions en zijn team hebben we uit een enorme verzameling videomateriaal kunnen kiezen. We blikken terug op de vele hoogtepunten die hebben plaatsgevonden in Gebr. de Nobel. En we hopen ondertussen dat we bij de volgende editie in september weer samen in de kleine zaal mogen staan.

Aanstaande donderdag 16 april vindt om 21:00 de eerste aflevering plaats. Hierin zien we geweldige optredens van Baskar, Evolve, Melle, Out of Skin, Phoenix Rivers en Sunday at Eight.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12