3voor12 Overijssel

Chef'Special sluit Bevrijdingsfestival af

Het was genieten

Foto's: Serge Hasperhoven
Tekst: Freek Morren, Mieke Hissink

Ook een paar dagen na Bevrijdingsfestival genieten we nog na. Een kort verslag van het avondprogramma vind je hier!

Tusky

Tusky is dit jaar ook aanwezig op Bevrijdingsfestival. Met bandleden uit het bekende John Coffey maakt het nieuwsgierig en zijn wij graag bij dit optreden. Kort, maar krachtig stelen zijn de show. Gekkenhuis bij Abbott! Mensen stagediven en springen in het rond. Je proeft de gezellige sfeer, iedereen heeft plezier, band en publiek. Punk is back met Tusky!

The Grand East

The Grand East, een bekende naam in Oost Nederland, speelt op een klein podium bij de ondergaande zon. Deze ondergaande zon schijnt in de gezichten van het publiek, hierdoor staan mensen, met hun ogen dicht te luisteren, genieten  en dansen. De frontman lijkt bezeten door de blues. Dit terwijl de organist nonchalant met een sigaret op zijn lip solo’s strooit.

Warhaus

Wanneer je naar Warhaus loopt hoor je van verre de blazers. Vervreemd vervormde trombone solo's en trompetgeschal. De band gaat op in hun eigen muziek, het duurt even voordat ze het publiek meekrijgen. Bij Against the Rich worden de eerste voorzichtige danspasjes gezet. Warhaus speelt alles live, het is erg gaaf om te zien hoe ze werken met looppedalen en samples. Warhaus was een prima reden om in een tent te gaan staan met het prachtige weer.

Chef'Special

Mensen die wel eens een festival bezoeken kunnen onmogelijk om Chef'Special heen. Het is de festival act van Nederland. Vandaag mogen ze de mainstage afsluiten en stellen zeker niet teleur. Chef'Special heeft een nieuwe setlist en spelen live vernieuwde versies van bekende liedjes. Een van de hoogtepunten is Nicotine, dit wordt massaal meegezongen. Iedereen heeft zijn zaklamp geactiveerd en zwaait mee met de muziek. De rest van de show brandt het lichtje van zijn telefoon nog in de zak van frontman Joshua.

Een geweldige dag met geweldige artiesten. Leker veel zon, genietende mensen en een fantastische sfeer!

Tot volgend jaar Bevrijdingsfestival!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12