Achter Het Podium met Sannie: 'Als ik geen toiletdame was, had ik weleens zangeres kunnen worden'

Toiletjuffrouw van Tivoli tweede in nieuwe reeks minidocu's

Leuk en aardig, al die prachtige concerten in poppodia door heel Nederland. Maar ze kunnen niet plaatsvinden zonder de hulp van een enorme hoeveelheid handen achter de schermen. In onze nieuwe reeks minidocu's Achter Het Podium stellen we je voor aan de mensen die je normaal gesproken niet ziet, maar die er wel voor zorgen dat er iets te zien valt, van toiletdames tot backstage managers.

Vorige week trapten we af met de iconische Vera-programmeur Peter Weening, deze week zijn we te gast bij een van de meest geliefde toiletdames van de Nederlandse muziekwereld. Sannie van Ginkel is het zonnetje in huis bij TivoliVredenburg. Ze werkt er al meer dan zeventien jaar en is een van de meest herkenbare personen in de Utrechtse poptempel: ‘Mijn schooljuffrouw zei vroeger al: ‘Sannie, jij moet het met je gezicht verdienen.’’ Ze gaat altijd tien minuutjes kijken bij het concert, maar vindt het toch vooral leuk om zelf aan de sfeer bij te dragen. Bijvoorbeeld door Hazes te draaien als er een ‘pillenfeest’ aan de gang is. ‘Als ik geen toiletjuffrouw was geweest, had ik weleens zangeres kunnen worden.’

Kijk de eerste aflevering van Achter Het Podium – met Vera-programmeur Peter Weening én een cameo van Parquet Courts – hier terug. De volgende aflevering van Achter Het Podium volgt dit weekend al!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12