Achter Het Podium met Vera-programmeur Peter Weening

Een kijkje in de backstage in een nieuwe reeks minidocu's

Leuk en aardig, al die prachtige concerten in poppodia door heel Nederland. Maar ze kunnen niet plaatsvinden zonder de hulp van een enorme hoeveelheid handen achter de schermen. In onze nieuwe videoreeks Achter Het Podium stellen we je voor aan de mensen die je normaal gesproken niet ziet, maar die er wel voor zorgen dat er iets te zien valt, van toiletdames tot backstage chefs. 

We trappen af met de persoon die letterlijk bepaalt wat er speelt: de programmeur. En niet zomaar de eerste de beste: Peter Weening is al 38 jaar programmeur van Vera, het vooruitstrevende Groningse poppodium dat undergroundacts weet te boeken die nergens anders te zien zijn. Allemaal met dank aan Peters persoonlijke aanpak: hij maakt er een sport van alle bands die in Vera spelen zelf te ontvangen. Zo kreeg hij het voor elkaar om Butthole Surfers te boeken én sloot hij een vriendschap met Vera-favoriet Parquet Courts, dat in deze video nog even opduikt om te vertellen hoe bijzonder Peter Weening wel niet is. 'Je moet je hart volgen en niet bang zijn dat er niemand komt', aldus de programmeur zelf. 

Dat gebeurt bij Vera niet alleen met reguliere programmeringen, maar ook door middel van samenwerkingen met festivals als Eurosonic Noorderslag. Dan kun je bij Vera terecht voor de spannendste showcases van de week.

De volgende afleveringen van Achter Het Podium volgen snel!

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12