BKS18: Alles in de knoop bij Mozes & The Firstborn

Drammerige Eindhovenaren pakken hun kans

‘Gimme some, Gimme some!’ Zanger Melle van psych garagerockers Mozes & The Firstborn zet zijn gitaar opzij en doet een paar passen naar voren, op de subs. Hij rolt met zijn ogen en laat zijn lichaam trillen. Achter hem rolt zijn gitarist Ernst-Jan over het podium. Hij heeft zijn petje en zijn professionele nonchalance afgeschud.

Mozes zou hier eigenlijk niet staan, maar profiteerde van een last minute afzegging en vult het gat met melodieuze gitaarliedjes. Hun show ademt dadendrang, drammen op een goede manier. Je kunt zien dat de band inmiddels heel wat gruizige zaaltjes achter de kiezen heeft en dat ze na twee albums precies weet welke van hun hooks het beste werken. Zo gaat hun set van gewoontjes naar prima naar super leuk, met als beloning een heerlijke slow motion moshpit. Van Mozes krijg je niet per se energie, maar toch in elk geval goede zin. Als apotheose is er natuurlijk... Ehm. Niet?

HET MOMENT
'Skills' toch zeker? Ook een dramliedje, en hun enige echte meezinger. Een loom ‘laat me naar binnen’-anthem. Het publiek moet drammen om het gespeeld te krijgen, maar Mozes heeft nog een kwartier voor een heuse festivaltoegift waarbij het microfoonsnoer totaal in de knoop raakt. Zoals het hoort natuurlijk. 

Volg Best Kept Secret op de voet in het #bks18-dossier.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12